זה קורה לרוב אחרי שבת. השאריות במקרר לא נראות מפתות במיוחד, קצת דגים, אורז ורבע סיר של חומר בלתי מזוהה. ושניצלים, שניצלים בודדים שניצלו מהחלה של שישי בצהריים ממתינים לנו, ספוגיים ושמנוניים. אם ננסה לחמם אותם במיקרוגל, נקבל חומר דמוי סוליה, בטעם דומה. אז אספנו עבורכם את השיטות הטובות ביותר לחימום שניצלים, כך שיצאו קריספיים וחמימים ישר כמו מהמחבת. 

שניצלים היישר מהמקרר צילום: ללא

מחבת 

לא להילחץ, אין הכוונה בטיגון מחדש, אלא חימום קל והכנה לארוחה. בלי שמן או רטבים ועל אש נמוכה, הקפידו שהשניצלים לא יהיו קרים מאוד והשגיחו על המחבת כדי להימנע משריפת האוכל. 

צ'ילי וסילאן 

נניח ולא בא לכם לאכול שאריות משבת, וכל מה שהמטבח שלכם זקוק לו הוא ריח משכר של טיגון וציפייה לארוחה חמה וטרייה. בדיוק בשביל זה, תוכלו להקפיץ את השאריות במחבת כדי שיספקו לכם סעודה בטעם של שבת. פורסים את השניצלים מהמקרר לחתיכות קטנות, ומקפיצים במחבת על אש נמוכה עם מעט שמן, והרבה בצל ותיבול טעים. אפשר לשלב עם קערת אורז, שגם הוא כמובן, היה במקרר כמה ימים לפחות.

צילום: shutterstock

אופן ההכנה:

חותכים בצל לרצועות דקות ומטגנים היטב
את השניצלים פורסים מראש על קרש חיתוך ומוסיפים לבצל
מטבלים צ'ילי וסילאן לפי הטעם, וממשכים לטגן על אש נמוכה למשך עשר דקות. 

טוסטר

כן, בשרי כמובן. חימום שניצלים בטוסטר לחיצה יביא את התוצאה הרצויה של בשר עוף מטוגן בציפוי פירורי לחם, ממש כמו טרי. אפשר להוציא ישר מהמקרר לטוסטר, ולא לשכוח להניח נייר אפייה כדי להימנע מלכלוך. משך החימום תלוי בכם, ומומלץ לתת לטוסטר לעשות את שלו עד שיופיעו פסי חריכה קלים על השניצלים, זה רק משבח את הטעם. 

טיגון סופי

הפתרון הבא הוא לאלופים בלבד. חרוצים אמיתיים, כאלה שלא מפחדים להתאמץ מעט במטבח בשביל אוכל טרי ואיכותי, וכאלה שיש להם מקום מיותר במקפיא. כבר הכנתם את השניצלים, דפקתם חזה עוף בפטיש ולכלכתם את האצבעות בפירורי לחם וביצה. השמן כבר חם וגם המחבת כאן, מומלץ לטגן עוד שניצלים להמשך השבוע ולהקפיא בעודם מוכנים קלות, וזקוקים לעוד כמה דקות של טיגון כדי להגיע למידת העשייה המושלמת. לפני הארוחה, מוציאים מהמקרר, צורבים במחבת חמה במשך כמה דקות עד להפשרה מלאה, והטעם, פשוט טרי. 

צילום: shutterstock