המבורגר גורמה

אם חשקה נפשכם, ביום או בלילה, במנת המבורגר איכותית בתל אביב, למשה גלילי יש המלצה מעניינת בשבילכם

חדשות כיפה משה גלילי 11/02/10 00:00 כז בשבט התשע

המבורגר גורמה
דרור כץ, צילום: דרור כץ

עדו ואנוכי יצאנו אל העיר הגדולה לאכול בשר. למען הגילוי הנאות אספר לכם שעדו היה זקוק למנת החלבונים הזו. הוא רץ, משחק טניס, ועושה כל מיני דברים תמוהים במקום לרבוץ על הספה כאחד האדם. אני לעומתו- מגיע לכאן מטוב ליבי וללא אינטרסים. אני אוכל מספיק גם ככה. וכך, בשעת לילה מאוחרת הביאו אותנו קיבותינו המקרקרות הישר לפתחה של מזללת המבורגרים חדשה- שיגידיגי- הממוקמת בלב תל-אביב, מול הסינמטק ובמרחק הליכה מהיכל התרבות והמשכן לאומניות הבמה. בסמוך לשיגידיגי ממוקמות כמה וכמה מסעדות כשרות שמהוות תחרות לא קלה על ליבו וכיסו של הרעבתן הדתי, אולם אף לא אחת מביניהן מתיימרת להציע המבורגרים איכותיים.


את הכניסה לשיגידיגי תתקשו לפספס על אף ששטח המקום אינו גדול. ניכר כי הושקעה מחשבה ביצירת חוויה אסתטית לצד זו הקולינרית. מטבח המסעדה מוצג במלואו לנוכחים במלואו דרך קיר זכוכית. אזור הישיבה הפנימי בנוי כולו מתכת מבריקה ועל הקירות הדפסי ענק סוריאליסטיים בצבעים עזים. מתקרת המסעדה מתפרצים צינורות זכוכית בשלל צבעים וצורות, וגם המאותגרים אסתטית יזהו כאן אמירה עיצובית שמחה וייחודית.


דיגי בורגר טלה עם תוספות(צילום: דרור כץ)


שיגידיגי מתמחה במנות המבורגרים עם נגיעות אסייאתיות וברמת גימור גבוהה. מה זה אומר בדיוק? שהבשר טרי טרי ונטחן במקום מדי יום, שהלחמניות טריות גם ב-2 לפנות בוקר, ושמבחר הרטבים והתוספות גדול בהרבה מהמקובל. המבורגר גורמה? לא נכחיש.


על המשבצת הזו יושבות לצידה כבר היום מספר רשתות גדולות ומצליחות, אולם לאף אחת מהן אין סניפים כשרים כלל. בעלי המקום החליטו להקים מסעדה כשרה לכתחילה ולא בדיעבד, ומדברים בלי להתבלבל על טרנד של מסעדות כשרות שהולך ותופס תאוצה בתל-אביב. היינו כחולמים. מי שלא טייל בשנים האחרונות ברחובות תל-אביב אולי לא יודע במה מדובר, אולם קשה להתכחש לכך שמדובר בתופעה של ממש אשר מקורה לא לגמרי ברור לי.


בכל אופן- אין לנו עיסוק בנסתרות, אלא בפרות. מבין מבחר המנות הזמין עדו המבורגר "דיגי" (42 ₪)- 2 לחמניות עם קציצה מבשר טלה במשקל 100 גרם בכל אחת, עם מיונז בתיבול המכונה "סמוקי",על בסיס איולי, ושלל ירקות. כמו כל המנות בשיגידיגי, גם המנה הזו מוגשת במתקן עשוי מתכת עליו ממוקמות הלחמניות והתוספת- אצבעות ציפס פריכות במקרה הזה (11 ₪). עדו מדווח כי המנה מעולה, למרות שבחר לוותר על שלל התוספות המיוחדות המוצעות עמה- החל בתאנים מיובשות, דרך פלפלים חריפים מטוגנים וכלה בביצת שליו בסגנון עין. רמת גימור גבוהה, כבר אמרנו?

אני בחרתי ב"סלפי ריבס" (49 ₪), וראיתי כוכבים. מדובר ב2 לחמניות אשר בכל אחת מהן נתחי צלעות קטנטנים ורכים עשויים בזיגוג מיוחד ומתקתק, יחד עם פרוסות בטטה ובצל. מדובר במנה מושלמת, לא פחות, ובוודאי הטובה ביותר שאכלתי במסעדת מזון-מהיר מימיי, עם כל הכבוד (ויש כבוד) לוופר חלפיניו מנוחתו עדן. לצד המנה בחרתי בטבעות בצל מטוגנות בטמפורה (11 ₪) שהצטיינו בפריכות יתרה ושמנוניות מועטה, בשונה מהצפוי ולשמחתי הרבה.


המסעדה פתוחה עד 4:00 לפנות בוקר, ישמחו הבליינים מבינינו לדעת, ומציעה תפריט לילה מוזל בשעות הלילה המאוחרות (המבורגר "שיגי" ותוספת ב36 ₪, למשל). תפריט עסקי מעט יקר יותר קיים גם בשעות הצהריים.


יצאנו מהשיגידיגי הלומי צבע ואוכל. זו היתה בחירה מצוינת עבור עדו הבז לקלוריות ריקות, ועבורי המתעב ארוחות נטולות קורבנות מן החי. הבורגר העילי הכשר הראשון בתל-אביב הותיר בנו רושם חיובי מאוד ואנחנו לבטח עוד נשוב לבקר שם. אם חשקה נפשכם בבשר איכותי ומהיר עם טוויסט יצירתי- בטוחני שתיהנו מהביקור ומהאוכל.

שיגי דיגי, רחוב הארבעה 10 תל אביב. 03-5613888