אורו עיניו

בלב הקיץ יצאנו לבדוק מסעדה חדשה. בהחלט לא מסעדה ממוצעת, לא בטעם וגם לא במחיר ובכל זאת כשאתם הולכים, קחו המלצה מה כדאי לבחור.

בעז נכטשטרן בעז נכטשטרן 05/08/07 00:00 כא באב התשסז

אורו עיניו

הרומן שלי עם מסעדת אורו התחיל כבר מזמן, בפעם בה ביקשתי להזמין מקום למסעדה וקיבלתי תשובה לאקונית - "מי מזמין מקומות מהיום למחר?!" .

אולי זה בגלל שאת מספר המסעדות הכשרות בראשון לציון, העיר השלישית בגודלה בארץ, אפשר לספור על יד אחת (וגם זה בהגזמה), ואולי פשוט לא הבנתי את עוצמתה של המסעדה, שכן הדבר חזר על עצמו גם בפעם הנוספת שביקשת לתהות על קנקנה של המסעדה המבוקשת במושב גליה.

גולת הכותרת- הטאגין

לכן, לא היה מאושר ממני שראיתי את שלטי הענק המבשרים על בואה של המסעדה לראשון לציון. כך אולי לפחות יתחלק העומס בין שתי המסעדות, ואזכה להכנס לרשימת ההמתנה של המסעדה.


מיד בכניסה למסעדה, הממוקמת באזור התעשיה של ראשון, ניתן להבחין בגודלה המינמלי-אינטימי - חלל קטן שעל תקרתו מצויה נברשת מדהימה, שעל פי האגדה, מכילה 5,000 קריסטלי סברובסקי אשר יובא במיוחד לצורך כך מאיטליה, כיאה למסעדה שמכבדת את אורחיה. הדבר הנוסף שלא ניתן לפספס בעיצוב המיוחד של המסעדה, הוא קיר היינות המרשים הניצב לאורך המסעדה ובו מסודרים עשרות רבות של בקבוקי יין עד לתקרת החלל. כשתהינו בפני המלצרית על הגובה אליו מתמרים הבקבוקים, היא הבטיחה שאם נחפוץ היא תדאג להביא לנו גם את הבקבוק הגבוה ביותר. מי שאחראי לתפריט המיוחד של המסעדה הוא השף גיא פרץ, הנחשב למומחה במטבח המרוקאי, ומי שחתום על ההצלחה של המסעדה הותיקה במושב גליה.

את הארוחה פתחנו בסיגר הפסטייה הממולא בנתחי פרגית ואגוזים. בהחלט לא אחד מהדברים שיוצא לך להתקל בהם במסעדות, כך שאם אתם אמיצים מספיק הייתי ממליץ בחום על המנה. אם אתם קצת יותר שמרנים, ההמלצה שלי היא מנת פטריות הזהב שנמצאה כטעימה ופריכה במיוחד.

גולת הכותרת של המסעדה היא הטאגינים. טאגין הוא למעשה מאכל קדרה המוגש בכלי חרס מרוקאי אותנטי. בתפריט תשעה סוגים שונים של מנות טאגין המוגשות על מצע קוסקוס. בין האפשרויות המומלצות לבחירה - טאגין כבש וערמונים, טאגין עוף בקינרס וטאגין קזבלנקה.

באופן אישי לא התלהבתי ממנות הטאגין, אולי בגלל הציפיה המוגזמת, ואולי צדקו שכני לשולחן כשטענו כי שורשי הפולניים מונעים ממני להתענג על המנות המרוקאיות, ומיד העבירו לי את מנות בשר האמיתיות, שהם מבחינתי גולת הכותרת - מבחר נתחי בשר טלה או עגל ברטבים שונים. צלעות העגל שאני אכלתי נצרבו בגריל בדיוק במידה, והוגשו בכמות נדיבה שגרמה לכל בר דעת להזניח מהר את התפודים שליוו את המנה ושכבו בצניעות לידם.

חלל אינטימי, בשר משובח


גם בנושא הקינוחים לא הצליחה להתגבש הסכמה, והקרב בין הסופלה לשוקולד הבלגי לא הוכרע, כמו שאומרים אצלנו בבית - "עם שוקלד טהור אין הרבה מה לפקשש". ואולי דוקא טוב שזה המצב, ככה לא תצטרכו להתלבט איזה קינוח להזמין, ולהסתפק בפתרון הפשוט בו כולם מזמינים מהכל ומתחלקים.

אורו היא בהחלט לא מסעדה ממוצעת, לא בטעם וגם לא במחיר. פתרון מעולה למי שמעוניין לפנק את עצמו מידי פעם באווירה ובארוחה טובה.

ORO רחוב משה בקר 16, מתחם הבילויים של ראשון לציון טל: 03-9507085