אוכלים הכל

מוכנה לכל מנה אפשרית, יצאה שליחת המערכת לבדוק את המוסד הירושלמי "קנלה" וחזרה מרוצה

חדשות כיפה בילי יהלום 26/10/10 00:00 יח בחשון התשעא

אוכלים הכל
יחצ, צילום: יחצ

חילופי המשמרות בקנלה והיכנסו של אודי אפשטיין לתפקיד השף, הובילו אותנו לבחינת המשמרת הצעירה. כובד האחריות, בטרם חריצת המשפט, חייב אותנו שלא להסתפק בארוחה קונבנציונלית אלא לדגום (כמעט) כל מנה ומנה מהתפריט כארוחת טעימות. לשאלתו של אפשטיין איזה דגש לתת, ענינו כדרכנו בצניעות: אנו אוכלים הכל, אבל מעדיפים אוכל ולא אוכל של האוכל. השף הבין את הרמז.

התחלנו בטרטר דג ים על קרפציו סלק בתחמיץ סילאן (56 ₪) שהיתה מנה מצוינת, הבנו שאנחנו הולכים ליהנות ובגדול.

לאחריו קיבלנו שקדי עגל מזוגגים על קרם חצילים עם זרעי עגבניה (66 ₪) שהיתה מנה פשוט מעולה, שנעשתה תוך הקפדה על דרגת העשייה המדויקת שהיא כה קריטית במנה זו, גם כבד האווז שהוגש לאחר מכן היה עשוי במידה הנכונה: כשר אך עסיסי. הוא לווה בצטני פרות פיקנטי - המנה הנפלאה של המקום. כנראה רצף המנות הטוב ביותר שאכלנו אי פעם.


רצף של הצלחות (צילום: יחצ)


לעיקריות נהנינו מחזה ברווז ברוטב פרות יער עם קרם בטטה ובוקצוי (בוקצוי הוא מנת החסה האופנתית התורנית, המחליף כנראה את האנדיב מהעונה הקודמת), אנחנו לא חובבי ברווזים, אך הרוטב הצדיק את המנה.


בגזרת הסטייקים דגמנו אנטריקוט בגריל ברוטב חמוץ מתוק, הבשר היה עשוי נהדר.

בסוף שרשת המזון הגיע לשולחן נתח פילה בקר צרוב ברוטב יין אדום על רושטי תפוחי אדמה (144 ₪) המנה הייתה נפילה במונחי קנלה, קיבלנו פילה שסבל ממליחות יתר וממרקם של גומי לעיסה. בן זוגי, האברך הנצחי, התחבט בשאלה המטרידה זה דורות בחורי ישיבה, חפצא או גברא. האם הבשר עשוי רע, או שמיקומו בסוף שרשרת הטעימות כאשר שנינו שבעים מדי הובילה להרגשה הרעה? גם אם נהפוך בזכותה של המנה, זו עדיין לא בחירה מומלצת.


קינוחים כהתמחות


בתפקידו הקודם היה אפשטיין אחראי על הקינוחים במסעדה, ולכן המנות האחרות הן ההתמחות שלו. אפשטיין חייב להפגין בתחום הזה יצירתיות כדי ליצור מנות קינוח פרווה במסעדת גורמה. תקופת ההכשרה שעבר הוכיחה את עצמה טעמנו גלידת בזיליקום נפלאה (נשמע מחריד אבל היה מעולה) ושלל קינוחים המשתנים מעת לעת.

כשלנו החוצה זחוחים ומאושרים. אין ספק שמדובר באחת המסעדות הכשרות הטובות ביותר, הבעיה היחידה היא המימון.

קנלה רח שלומציון המלכה 8 ירושלים

פסטיבל לעגבניות שלא משפריצות

ואם כבר בענייני מסעדות שוות עסקינן נוסיף המלצה על מסעדת אוליב ליף במלון שרתון ת"א, אשר משיק השבוע את פסטיבל האדמוניה, מדובר בזן חדש של עגבניות שאינו משפריץ בעת החיתוך ובעל טעם הדומה לזן "תמר" ובעל חיי מדף ארוכים במיוחד (עד שלושה שבועות).

שף המסעדה, צרלי פדידה, יצר שורה של מנות חדשות לרגל השקת הזן, כגון: קרפציו, קריסטיני וסלט אדמוניות, סלט חצילים עם יוגורט, טארט עגבניות במילוי חצילים, מוסר ים צרוב ועוד.

הפסטיבל ימשך עד סוף אוקטובר.