mikve

חדשות כיפה הרב בני לאו 10/04/02 05:21 כח בניסן התשסב

שאלה

shalom

bertzoni levarer aim isha shelo telech le mikve leachar achatuna aim i tzricha ve tzrichim lashot la chupa

sergi russia

תשובה

לסרגיי, שלום
אין תלות בין החופה לנידה.
האיסור לחיות עם אשה חיי אישות ללא מקווה נשאר בתקפו בכל מקרה, בין אם הזוג נשוי ובין אם לא.
החופה (קדושין ונשואין) מגדירה את בני הזוג כנשואים, וחשובה לגבי מיסוד הקשר ביניהם (לעניין גיטין).
דווקא ההכנה לחופה יכולה לתת הזדמנות לקרב את האשה לדיני המקווה ומי יודע אולי יפתח ליבה והיא תחליט לנהל אורח חיים על פי ההלכה.
בני לאו