קשר עם אישה נשואה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/07/21 23:53 יא באב התשפא

שאלה

יש מישהי נשואה שהכרתי לאחרונה והיא מדברת איתי על הכל וכמה שלא טוב לה בנישואים וכמה היא רוצה להתגרש ואני מנסה לדחוף אותה לזה כמה שיותר

האם יש איזה איסור כזה בתורה שבגלל שמישהו רוצה להיות עם מישהי נשואה אז הוא גורם לה להתגרש?

תשובה

שלום

יש בזה כמה איסורים חמורים.

למשל:

לא תחמוד אשת רעך - שאסור לחמוד אפילו בלב אשת איש, וכל שכן לעשות מעשה שיגרום שהיא תתגרש מבעלה ותתחתן עם החומד.

איסור אשת איש - שהוא לא רק איסור להיות בקשר מיני איתה, אלא גם כל קשר של חיבה.

שלום בית - הקב"ה אמר שמותר ומצווה למחות את שמו הקדוש כדי לנסות להציל בית וזוגיות, אפילו כשהם במצב קשה, אז לעודד פירוק של בית (ועוד מאינטרס אישי) זה חמור בהרבה מלקחת את השם הקדוש ולשרוף אותו למשל.

ואהבת לרעך כמוך - תאר לך מצב הפוך שאתה נשוי ומישהו בקשר עם אשתך ומעודד אותה להתגרש ממך. היה פוגע בך ושורף לך את הלב, לא? זה מה שאתה עושה.

אם אתה רוצה לשמוע לעצתי - תנתק איתה את הקשר ומיד. תתייחס לזה כמו אל אש, וכמו שאמר שלמה המלך עליו השלום (משלי פרק ו'): "הֲיַחְתֶּה אִישׁ אֵשׁ בְּחֵיקוֹ וּבְגָדָיו לֹא תִשָּׂרַפְנָה. אִם-יְהַלֵּךְ אִישׁ עַל-הַגֶּחָלִים וְרַגְלָיו לֹא תִכָּוֶינָה. כֵּן הַבָּא אֶל-אֵשֶׁת רֵעֵהוּ לֹא-יִנָּקֶה כָּל-הַנֹּגֵעַ בָּהּ."

כל טוב