Tarot

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/12/21 19:12 ז בטבת התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לדעת אם יש מקור בתורה על קריאת הtarot, ואים יש איזה סוג התר בשביל לקרא בו (לא לקרא עתידות, אלא בתור therapy)

גם, מה העניין עם העבודה באנרגיה, האם זה נקרא עבודה זרה? איך עושים את זה בצורה נכונה?

תודה

תשובה

שלום

ראשית חשוב לדעת שהדברים הללו הם דמיונות והבלים.

כדי להתייחס לעניין ברצינות צריך שיהיה לו מקור רציני, וזה יכול להיות או ממקור של קדושה (תורה, נבואה, רוח הקודש) או ממקור שכלי (כמו כל דבר שמבוסס מבחינה מדעית).

בעניין זה אני ממליץ מאוד לעיין בספר החשוב של הרב אבינר - 'נר באישון לילה'.

באופן כללי, כל דבר שקשור לניסיון לדעת עתידות אסור.

גם דברים שהם דמיוניים והפעולה שלהם לא עובדת בדרך המדעית הם אסורים משום דרכי האמורי, אלא אם כן הם נעשים משום רפואה, שאז אין בזה איסור (אבל גם אז זה לא דבר רצוי במיוחד).

כל טוב