COd - נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/07/19 20:05 כז בתמוז התשעט

שאלה

כבוד הרב, שלום

שוב המחשבות על נדרים תוקפות אותי לצערי הרב

לפני שבוע שוב עברה לי בראש מחשבה שאם אספר למישהו על איזה מקרה נוסף שהיה לי בעבר אז זה יהפוך אותי לאסורה לבעלי

המחשבה הזו עברה לי בראש בדיוק בזמן שסיפרתי על המקרה בלחש לעצמי (כלומר דיברתי על המקרה לעצמי).

כשהמחשבה הזו עברה לי בראש מיד הפסקתי לדבר על המקרה בלחש לעצמי וכולי התרכזתי במחשבה

ואז פחדתי שהמחשבה הפכה למחייבת וזה הציק לי כי :

א. המחשבה גרמה לי להפסיק משהו שעשיתי באותו זמן ולהתמקד בה – כאילו נתתי לה חשיבות

ב. הפסקתי לספר לעצמי בלחש על המקרה כשהמחשבה הזו עברה לי בראש.

(וזה היה בעיקר כי המחשבה הזו תפסה את כל תשומת הלב שלי וגם פחדתי שבטעות אגיד את מה שעובר לי בראש בקול , ולכן הפסקתי לדבר לעצמי. אבל כדי להראות שאני לא נותנת חשיבות למחשבה הזו ולא מפחדת ממנה, אח"כ סיפרתי לעצמי שוב את המקרה בלחש )

ואבל עכשיו מפריע לי עוד משהו . כאילו יוצא שהתנהגות שלי באופן כללי עדיין מוכתבת ע"י המחשבה.

1. אם אני לא מספרת את הסיפור (ולאו דווקא בגלל הפחד- אלא מכל מיני סיבות נוספות מגוונות- לא בא לי לספר, לא נוח לי לספר, זה לא מתאים עכשיו לספר וכו') אז מציק לי שאולי אני לא מספרת בין היתר בגלל המחשבה הזו שעברה לי בראש ואז כביכול אני נותנת משמעות למחשבה הזו.

ואז כאילו אני מרגישה שאני צריכה בכל מקרה לספר את הסיפור (גם אם אני לא רוצה לספר מכל מיני סיבות אחרות) וזה כדי להראות שאני לא נותנת משמעות למחשבה. ואז ההחלטה שלי לא לספר מושפעת מהמחשבה

2. אבל זה אומר שאם אני כן מספרת את הסיפור אז זה אולי בעיקר כדי להראות שאני לא נותנת משמעות למחשבה (ולא כי אני באמת רוצה לספר). ושוב יוצא שההחלטה שלי לספר מושפעת מהמחשבה!

כאילו יוצא שההתנהגות שלי לכאן או לכאן מוכתבת ע"י המחשבה. (אם אני מספרת- זה כדי להראות שאני לא רוצה לתת למחשבה משמעות ובלי זה לא הייתי מספרת. ואם אני לא מספרת- זה אולי כי אני מפחדת מהמחשבה ושוב יוצא שכאילו אני נותנת לה משמעות)...

ואם ההתנהגות שלי מושפעת מהמחשבה יותר מ3 פעמים ברציפות- אני כאילו מראה שאני נותנת למחשבה משמעות יותר מ3 פעמים ברציפות וזה מפחיד אותי שזה יכול להפוך אותה למחייבת.

(בלי המחשבה הזו שעברה לי בראש כל הנושא האם לספר או לא – כנראה שלא היה מעסיק אותי כלל!)

איך נכון לפעול כדי לא להיכנס ללופ הזה של מחשבות? זה גורם לי לבלבול מאד גדול

בכבוד רב,

נ.

תשובה

שלום וברכה

לפני כל דבר, ברכת גאולה ותפילה כי תשתחררי ותזכי לפנות לעולם פשוט הרבה יותר.

למחשבות אין שום משמעות הלכתית, ועל כן אין לחשוש כלל.

כל טוב