חזון הצמחונות והשלום וקרבנות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 12/05/24 14:28 ד באייר התשפד

שאלה

ב"ה

שלום רב.

שמעתי על חזון הצמחונות והשלום של הרב קוק.

אמנם איני בקיאה בו ויודעת מה הוא אומר, אבל אני חושבת שהכוונה היא שכל בני האדם יהיו צמחונים לעתיד לבוא בימות המשיח.

אם כך- אז איך נהיה גם צמחונים וגם נקריב קרבנות ונאכל מהם את החלקים שיש לאכול?

תודה רבה

תשובה

שלום לך

ישנן כמה אפשרויות:

או שהאנשים יהיו צמחוניים אבל אכילת קרבן תחרוג מכך ותותר.

או שיתבטלו הקרבנות.

נראה שבשלב ראשון תחודש העבודה ועדין לא יהיו האנשים צמחוניים.

ברצוני להוסיף הארות:

אכילת בשר הותרה לנח, אחרי חטא אדם הראשון ולכן כנראה מדובר בתקופה שנחזור למדרגה שלפני חטא אדם הראשון.

גם הרב קוק מדגיש שאין אנו בדרגה כזו היום. היום צריך האדם לאכול בשר, לא רק כדי לחזק גופו, אלא שאכילת בשר במדרגה שלנו מונעת שפיכות דמים ואכזריות שלא כהלכה.

בהצלחה

דוד לוי