ספירת העומר-גילוח

חדשות כיפה הרב דוד לוי 04/04/23 12:21 יג בניסן התשפג

שאלה

יש לי כמה שאלות לגבי ספירת העומר והודה לך אם תענה לי עליהם בסדר השאלות, תודה :

1. ישנם אנשים דתיים שמדגלחים בעומר ויש שלא האם יש תשובה חד משמעית.

2.האם זה נכון רק שבל"ג בעומר מותר להסתפר ושמתי שחלק מאמינים כי מל"ג והלך מותר לסתפר.

תשובה

שלום לך,

תשובה חד משמעית - אין להתגלח בספירת העומר.

אלו ימים אסורים בגילוח - יש בזה לפחות 3 שיטות שמוזכרות במשנה ברורה בהלכות ספירת העומר סימן תצג - ב'ביאור הלכה'.

ויש גם שיטות נוספות.

כמו בכל דין יש המקפידים יותר ויש שאינם מקפידים ובגלל מגוון הזמנים גם בין המקפידים יש הבדלים.

2. זה לא ענין של אמונה אלא של הלכה ואת פרטיה המנהגים השונים תוכל לראות שם

תזכה לשנים רבות נעימות וטובות דוד לוי