()

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/06/06 23:20 כג בסיון התשסו

שאלה

ב"ה

אני אשאל שוב מאחר ולא קיבלתי תשובה..

1- אנחנו נמצאים היום במלחמת חובה\מצווה?

2- האיסור לאישה לשאת כלי נשק הוא חד משמעי? כלומר יש המתירים? כי אם יש איסור חד משמעי אז כמדומני אסור לבנות ללכת לצבא באופן ברור?

3- האם מותר לקרוא את הברית החדשה? (סתם מתוך סקרנות ועניין)

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
איני יודע איזו תשובה לא קבלת, כיוון ששאלה כזו לא הגיעה לידי.

א. בוודאי שאנחנו במלחמת מצווה, גם מצד העובדה שזו עזרת ישראל מיד צר וגם בשל העובדה שעדיין אין ארץ ישראל כולה תחת ידינו.
ב. האיסור לשאת נשק הוא חד משמעי. ברם, גם איסורים חד משמעיים נדחים מפני איסורים אחרים. דוגמה לדבר: לא יהיה פוסק שיאסור על אישה ליסוע עם נשק במקום בו אונסים נשים. בשל כך יש לדון האם זה המצב כעת. למעלה מכך, ייתכן וחובת השרות הצבאי דוחה את האיסור (אני מדגיש כי אין זו דעתי, אך מבחינת תלמוד תורה בהחלט ניתן להעלות את השאלה).
ג. מתוך עניין וסקרנות - לא. אם צריכים ללמוד משם דברים חשובים לצורך מלחמת האמונה - כן.

כל טוב