3 הימים הראשונים של בריאת העולם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/03/07 19:29 יח באדר התשסז

שאלה

אם מותר לעשות הבדלה עד יום שלישי אם שכחת בגלל שיום רביעי נמצא בתחום הקדושה של השבת הבאה אז יוצא שב-3 הימים הראשונים לבריאת העולם אין קדושת שבת. אז איזו קדושה יש להם?

אני בן 10 ולכן אני צריך תשובות פשוטות וטובות

.

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלה יפה שאלת!

שלושה הימים הראשונים של בריאת העולם לא הייתה עליהם קדושת שבת אלא קדושה של "בראשית" ורק מהשבת הראשונה הקב"ה בירך את השבת וקידש את השבת ונתן לשבת את היכולת להשפיע קדושה של שבת בבריאה.

ובתורה בספר בראשית כתוב " ויכולו השמים והארץ וכל צבאם.... .ויברך אלוקים את יום השביעי ויקדש אותו "
ואותה ברכה של השבת הראשונה היא זו שמלווה אותנו בכל שבת ושבת. בתנאי שאנו מתכוננים היטב לקלוט את הקדושה הזו .

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.