12השבטים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/02/02 07:24 כא בשבט התשסב

שאלה

למה נחלקנו ל12 שבטים מדוע לא עם אחד(או מקסימום 2 ישראל ולוי)וכך היו נמנעות מחלוקות ומלחמות בין שבטים בעברנו?

תשובה

העולם נברא בעשר מאמרות ויש בו עשרות גוונים גם גופו של אדם הוא מורכב ורב גוונים. וכך עם ישראל.
כל שבט ממלא תפקיד חשוב אחר וביחד נוצרת הרמוניה רבת גוונים המאימה למציאות שגם היא רבת גוונים.

כל זה לא מנוגד לשאיפתך שהיא שאיפת עם ישראל להיות "גוי אחד בארץ" ועכשיו שהגענו לכאן מארצות שונות ומנהגים שונים וקהילות שונות אחרי ריחוק גופני ונפשי של אלף תשע מאות שנה - הגיע הזמן לאחדות.