מוות על קידוש השם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/08/24 21:27 כז באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב.

למה אומרים שמי נרצח בגלל שהוא יהודי אז הוא מת על קידוש השם. אני חלילה לא רוצה לעצבן בשאלה. אני שואל מסקרנות.

אם נתאר אדם רגיל שנפגע בפיגוע ולא יכל להגן על עצמו, אז איזה קידוש השם יש פה? אולי להפך, זה אולי מחלל את השם, זה מראה שישראל חלשים. אם אדם נלחם ומסר את נפשו למען עם ישראל ונפגע אז אני מבין למה מעלתו גבוה.

למה מעלת אותו אדם כל כך גבוה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה החשובה הזו.

למונח ״קידוש השם״ יש משמעויות רבות.

אחת מהן היא מעשים שנעשים לאדם מעצם היותו מזוהה כאדם יהודי. הנאמנות לזהות זו היא קידוש השם, והעובדה כי בגלל נאמנות זו הוא נרצח מביאה להעצמת ההכרה כי עמו של הקב״ה אינו מתנכר לאמונתו, והוא דבק בה.

לא הרציחה היא מעשה של קידוש השם. להפך. בדיוק כפי שכתבת.

אולם הסיבה שהביאה לכך היא המזכירה את שמו של הקב״ה, וזה אחד ההיבטים של קידוש שמו הגדול.

כל טוב ושמחות