אכילת צואה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 26/08/24 16:26 כב באב התשפד

שאלה

שלום, שאלה קצת מוזרה אבל בכל זאת מסקרנת, האם אכילת צואה של חיה כשרה נחשבת בשרית פרווה או חלבית?

תשובה

שלום וברכה,

שאלה מעניינת, שלא ראיתי עליה התייחסות מפורשת בהלכה, משום שהמקרה לא שכיח כלל.

בכל אופן נראה לענ"ד, שהוא בגדר בשרי, כי אין שום דבר חוצץ בגוף הבהמה בין הצואה לגוף הבהמה, כדוגמת הביצה עם הקליפה. וכן זה נכנס בגדר של, כל היוצא מהטמא טמא, וכל היוצא מהבשר, בשרי.

אך חשוב לי להעיר שהשאלה בכלל לא מעשית, לא רק משום שזה דבר לא ראוי ולא שכיח לאכול צואה של בהמה, אלא שיש בזה איסור של "בל תשקצו", שאיסור זה כולל בתוכו, גם את האיסור לאכול דברים נתעבים, או מאכלים שמעוררים סלידה בנפש האדם.

בשורות טובות