בשר טחון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/08/24 12:14 יט באב התשפד

שאלה

אני מבקש לשאול. אצלנו בשכונה יש סופר עם מחלקת בשר שעובדיה גויים. יש תעודת כשרות והם יודעים להגיד על כל בשר או עוף איזו כשרות יש לו. אני מבקש לשאול האם מותר לקנות בשר טחון שהעובדים בעצמם טוחנים והחבילות מוכנות על המדף.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך לדעת את נהלי הכשרות בסופר. האם יש משגיח שנמצא במחלקה כל הזמן. האם הגויים יכולים להכניס בשר מבחוץ לתוך הסופר. על כן רק לפי הנתונים הנ"ל אפשר לפסוק. אולי כדאי לשאול את נותן הכשרות בסופר כיצד נותנים כשרות במקום.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ