בקשת סליחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/08/24 20:33 יח באב התשפד

שאלה

בהיותי צעיר בגיל שידוכים הכירו לי משהיא ואם לאמר את האמת לא הייתי מספיק רציני לקשר והיא היית מאוד רצינית הקשר נמשך כמה שנים עד שלבסוף נפרדנו והיא התחתנה בקשתי ממנה סליחה לאחר כמה שנים דרך חברתה והיא אמרה שהיא סולחת . אך אני מרגיש רע על אותם שנים ששיחקתי בה והונתי אותה ולא הייתי בנוי באותו הזמן לנישואין ואני עד היום לא יודע אם היא היית מודעת לזה בכלל. האם שייך לבקש ממנה שוב סליחה ולפרט לה או להניח לזה ולהמשיך הלאה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם היא סלחה אין כל תועלת לעורר פצעי עבר. אבל ראוינלהתוודות ביום כיפור וכן לתת צדקה בייחוד לעוסקים בשידוכים וקשר זוגי.

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ