תיקון לחטא " לא תקיפו פאת ראשכם"

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/08/24 16:43 כד באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחור מתחזק המשתדל לשמור עצמי מאיסורים וכמו כן אט אט מנסה לקחת על עצמי יותר ויותר.

זה מכבר לקחתי על עצמי להתספר בצורה כשרה, היות ואין ספרים כשרים באזורי אני משתדל לספר את עצמי על מנת שלא ליפול באיסור " לא תקיפו פאת ראשכם".

בתספורת האחרונה פספסתי לצערי וגילחתי יותר מדי ובכדי לאזן עשיתי את זה גם בפאה השניה.

אני מרגיש מאוד רע כיוון שזהו איסור חמור לדעת רבים.

האם ישנה איזה תפילה, תיקון או דרך לכפר על החטא?

אודה לתשובה.

תשובה

שלום לך ותזכה למצוות על התקדמותך,

מה שהיה היה ...

לא נראה לי נכון משום סיבה שאדם יספר את עצמו.

מעתה תלך לספר שיספר אותך

לדעתי כל ספר שתבקש ממנו שלא לגלח את פאת הראש יעשה זאת וימלא את מבוקשך.

כך היה לי כאשר הסתפרתי הן בצבא והן באזרחות. מרבית הספרים אליהם הגעתי היו כאלו שלא הכירו את בית הכנסת.

בהצלחה דוד לוי