טבילת כלים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/08/24 21:03 טז באב התשפד

שאלה

שלום,

אשמח לדעת מה הטעם העומד מאחורי עניין טבילת כלים במקווה.

אני יודעת שכלים לרוב מיוצרים בחו״ל וייתכן ומשתמשים בחומרים שאינם כשרים בעת יצירתם.

אך מי המקווה בהם משתמשים לטבילה אינם נקיים כלל (בפעם אחרונה ראינו שם מקק) לכן זה גורם לי להרהר מה הטעם? והאם לא עדיף לבצע הרתחה במדיח כלים טרם שימוש

תודה רבה!!

ובשורות טובות בעז״ה

תשובה

שלום וברכה

ֿאין כל קשר בין דיני טבילת כלים ובין הגיינה.

על כן, העובדה שהמקווה אינה הגיינית היא אמנם מתסכלת מאוד, וחובה אנושית לנקות אותה, אולם לזה אין שום קשר להלכה.

הטבילה היא פעולה דתית, הנוגעת לדיני הקשורים למושגי הקודש, חלקם קשורים לדיני טומאה וטהרה, וזהו מישור אחר לגמרי מאשר השאלה בה את עוסקת.

כל טוב