חשש גזל בעבודה בקייטרינג בבופה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/08/24 16:05 יז באב התשפד

שאלה

שלום הרב,

עבדתי בבופה וזה היה אירוע מכירה, כלומר שאנשים משלמים בקופה, באים אליי ואני מביאה להם את האוכל שהם הזמינו. התפקיד שלי היה להביא נגטס (שניצלונים קטנים) והאחראי משמרת אמר לי להביא 4 לכל אחד. לאחר כמה דקות מישהי התלוננה שמשלמים הרבה ולא הגיוני שנביא רק 4 חתיכות, אז האחראי אמר לי אם זה חתיכה ממש קטנה אז תוסיפי עוד 2/3 חתיכות ואז כשהבנתי שזה עולה לאנשים 40 שקלים (לנגטס וציפס) אז התחלתי לשים הרבה יותר ממה שהאחראי אמר לי (גם כשזה היה חתיכות גדולות) ואני לא יודעת אם זה בסדר שעשיתי את זה על דעת עצמי בלי אישור שלו, ואם זה לא בסדר אפשר לכפר על זה?

אשמח לתשובה🙏

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על שאלתך, ועל הרצון לנהוג נכון.

חובת הנאמנות שלך אינה מצטמצמת לכיוון אחד. יש לך חובה כלפי המעסיק, שכן זהו רכוש שלו, ואת לא רשאית לחלק דברים שלא בהסכמתו; יש לך חובה כלפי הלקוח, שכן אסור לך להיות שותפה ברמאות או באונאה שלו.

במקרה הזה נראה כי הדבר הנכון לעשות הוא כדברי אחראי המשמרת, והדרך כמובן פתוחה בפני מי שקיבל מנה שהיא קטנה מידי לטעמו לטעון שזה לא הוגן.

כך תעשי מכאן והלאה, וכמובן - אם נראה לך שהחתיכות מאוד קטנות אז מותר לך, ואולי חובה, לתת עוד.

יישר כוח גדול