קדיש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/08/24 00:11 יד באב התשפד

שאלה

שלום וברכה

כחלק מעמותה שאליה הצטרפתי אני אומר קדיש על אחת מהנרצחות בשמחת תורה. תאריך הקבורה הוא ה בחשוון ואני התחלתי להגיד קדיש בשבט. התחייבתי להגיד עד תאריך הקבורה, אך ראיתי שיש עניין לקרוא את הקדיש 11 חודשים. מה לעשות?

דבר חשוב שאני חושש לא לעמוד באחת עשרה חודשים,כי הייתי מחויב מראש עד לתאריך הקבורה ומכוון לתאריך זה. אם אני חייב אחת עשרה חודש, אני יכול להחליף את הקדיש בלימוד קבוע או להיות חזן פעם ביום?

תודה רבה מראש🙏

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

במקרה כזה יש לומר 12 חודש מלא, רק בן על אביו או אמו אומר 11 חודש. אם הדבר בלתי אפשרי, נא לפנות לעמותה ולהסביר שנולדה איזו בעיה ואתה מבקש שימצאו מחליף.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ