גמרא ופרשנויות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/08/24 23:55 יא באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב , מתואר בכל מקום כי הגמרא היא ספר פרשנויות ואינה מוסיפה מצוות חדשות , אך למעשה הפרשנויות האלו סוג של מוסיפות דברים , ונותנות דינים כמו דיני ייהרג ואל ייעשה , שאינם בתורה וכי הגמרא נותנת עונשים ליהודים אך האם אני חייב להקשיב לגמרא? האם אני יכול לא להאמין בגמרא?

תשובה

שלום לך

הגמרא היא דיון הלכתי רב דורי בדברי התורה בעיקר המשנה.

מרבית הדברים הם דיוקים בתורה או מסורות בתורה שבעל פה.

בנוסף

על החכמים חובה להוסיף גזירות ותקנות מה שאתה קורא מצוות חדשות זה נלמד מהפסוק בתורה "ועשיתם משמרת למשמרתי".

הלכה למעשה עלינו לנהוג לפי פוסקי זמננו. אין אנו פוסקים ישירות מהגמרא.

בברכה דוד לוי