גיור

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/08/24 18:43 ב באב התשפד

שאלה

היי, אני לפני גיור צבאי אך עברתי בילדותי ברית מילה, האם אני אצטרך לעשות ברית מילה נוספת בסוף הגיור?

תשובה

שלום לך,

תשאל את בית הדין.

אני משער שכן. כיון שמה שעברת בילדותך הוא הליך רפואי ולא ברית בין ישראל לקב"ה. ברית זו עושה רק יהודי או לבנו היהודי על ידי מוהל ירא שמים.

דעה אישית - אני מסתייג מעריכת ברית לילד שאינו יהודי. זה גם מטעה וגם סבל מיותר. אנו מוכנים לסבול למען מה שהשם ציוה, אבל לא לדברים שהקב"ה לא אמר.

בהצלחה בחיים

בהצלחה בגיור, אם אתה באמת ובתמים מוכן לקיים מצוות בדקדוק בכל ימי חייך, גם כאשר קשה ולא נשמע הגיוני.

בברכה דוד לוי