מתכונים ואוכל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/24 10:02 כד בתמוז התשפד

שאלה

שלום רב,

1. אני רוצה למכור ספרון מתכונים שכתבתי לכל העולם, יש דברים שבארץ הם כשרים למשל קמח אך מחוץ לארץ יכולים להיות לא כשרים. אם אכתוב בסוגריים למצרכים מסוג זה לוודא שזה כשר. זה יהיה בסדר? או שזה בכל זאת יחשב כחטא? או פעולה לא טובה?

2. ראיתי מאמר שכרובית וברוקלי זה לא כשר בגלל כמות החרקים הגדולה שבתוכם. יש בכל זאת דרך לאכול אותם? קראתי שיש חברות מסוימות שמוכרות אותם ושזה כן כשר ויש כאלה שכותבת שזה כשר למרות שנשאר 5% מהחרקים. יש חברות שבטוח מוכרות כשר? אם לא יש דרך לבדוק או להוריד את כל החרקים כך שהכרובית והברוקולי כן יהיו כשרים?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת רוצה לעזור לעולם.

1. אם את כותב שצריך לבדוק הכשר אפשר לפרסם.

2. יש ברוקולי וכרובית שהוא בגידול מיוחד והוא כשר, ולכן את יכולה לכתוב על ברוקולי וכרובית שיש לקנות מהגידו למיוחד שהוא כשר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ