רוח הקודש

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/07/24 09:59 כ בתמוז התשפד

שאלה

ראיתי בספר דרך השם לרמחל שלפעמים נזרקת לאדם מחשבה בראשו שהיא כעין רוח הקודש לגבי דברים שיקרו איתו . בפרק ג. פיסקה ג " אכן עוד יקרה שיושפע בלב אדם שפע שיעמידוהו על איזה עיניין מן העיינים אך לא ירגיש בו המושפע אלא כ.מי שנופלת עליו מחשבה וכו היה לי פעם מקרה כזה של מחשבה שעלתה במוחי והתגשמה אך מה שמפחיד אותי שבאותה סיתואציה אומנם בהפרש של כמה דקות היית לי עוד מחשבה שתוצאותיה לא טובות ואני פוחד

שגם היא תתגשם מה עושים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דברי הרמח"ל הם לא מחודשים, וכבר הופיעו בראשונים, אבל כל זה כנראה באדם המיוחד שעוסק בדברים קדושים ודעתו מזוקקת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ