צניעות כהחלטה האם להתחתן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/24 19:50 יט בתמוז התשפד

שאלה

היי,

אני יוצאת מספר חודשים עם בחור ישיבה

אני חוזרת בתשובה כשנתיים

אנחנו לא שומרים נגיעה

הצגתי את עצמי בהתחלה בתור בחורה שלא מתלבשת בצניעות מלאה,

כלומר עם מכנסיים וצניעות מלאה בשבתות וחגים

הבחור תחילה קיבל זאת במחשבה שאתחזק בעתיד

וכיום הוא לא שלם עם זה

האם לדעתך זה עילה לפרק קשר?

אציין שהחיבור בינינו ממש מיוחד ושאני כן רואה פוטנציאל להקים איתו בית ולגדל ילדים

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל לך שתזכי להקים את ביתך באהבה וברעות, בקדושה ובטהרה.

וברוכה הבאה.

ההכרעה לכרות ברית נישואין בין בני זוג מורכבת מהרבה מאוד קשרים ומרכיבים. היא מתחילה ביכולת הזוגית, בהקשבה, באמון, בכך שכל אחד מוציא את המיטב מעצמו כתוצאה מהקשר הזה וכדו׳; קומה גבוהה יותר היא מערכת הערכים, היסודות הרוחניים וכדו׳, שבתוכם שמירת הלכה, ויש כמובן גם קומות גבוהות נוספות.

לא יהיה זה נכון אפוא להכריע על קשר לאור מרכיב אחד בלבד. למעלה מכך, לא יהיה זה נכון להכריע לאור ההנחה שאחד מבני הזוג ישתנה בעתיד.

אולם גם לא ניתן להתעלם מהפער שכרגע נמצא בנושא ביניכם. זה המקום אפוא לברר האם מדובר בנושא מקומי בלבד (שהרי בכלל מוזר שהוא מקפיד על הלבוש שלך, אולם לא על איסור המגע ביניכם) או שמדובר במשהו עמוק יותר, שלא בררתם מספיק האחד עם השני.

לכן, כדאי שהנושא הזה ידובר ביניכם. לא הלבוש כנושא עצמו, אלא הניסיון לברר מה מפריע לו ומה מפריע לך, וכיצד תתגברו ביחד על הפער הזה, וזה יהיה הצעד הזוגי החשוב ביותר לקראת העתיד, כיוון שסביר להניח שגם בעתיד יתגלו ביניכם פערים מסוימים, ותצטרכו להתמודד עימם.

ורק אז להחליט האם את רוצה ללכת איתו בדרך משותפת לאורך החיים כולם.

האם זה נראה לך ?

כל טוב