קריאת שם לילד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/07/24 15:51 יט בתמוז התשפד

שאלה

שלום הרב

אחרי שנים רבות של ציפיה ומאמצים אנו מצפים בעזרת ה' לבן בכור.

אני יתום מאב .

מאד הייתי רוצה לקרוא לבני על שם אבי ז"ל, אך אשתי אומרת שהיא "לא מתחברת לשם" והיא רק מוכנה שניתן לו את השם כשם שני (ובשגרה לא נשתמש בו)

לא מדובר בשם "מוזר" או "מיושן" אלא שם סטנדרטי בהחלט. פשוט היא לא אוהבת אותו.

אני לא יודע מה לעשות, לי זה מאד חשוב ששם אבי יונצח ויהיה בשימוש, מצד שני היא ממש לא רוצה ואנחנו לא מצליחים לגשר על הפער.

אשמח להכוונה!

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שיהיה בשעה טובה.

אני נזהר מאוד מאוד להיכנס לסוגיות משפחתיות רגישות דרך האתר הזה.

אכתוב רק את זה:

אני מעריך שאם אביך ז״ל היה נשאל האם הוא רוצה נכד על שמו מתוך מתיחות, או שלום בית ושמחה ביניכם וקריאת הילד בשם שני על שמו - הוא היה עונה מה נכון לעשות.

הלוא כן ?

וכך אתה מצמיח את זכרונו הטוב ואת מה שהוא נטע בתוכך.

כל טוב