ביאור מאמר חז"ל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/24 18:10 יט בתמוז התשפד

שאלה

בס"ד

אני בן 57 ומשתדל מאד מאד לשמור על העיניים ואפשר להגיד שב"ה בהצלחה רבה מאוד.

דא עקא, כל פעם שאני נתקל באחת שיש בה משהו מושך, ידים מטופחות לבוש נועז/ בולט/ מודגש ומדגיש .., ומראה חמוד, אני מצד אחד "נדלק" ברמה שאני צריך לערוך מלחמה עם הצר הצורר משהו בסגנון של 'עמלק תסתלק' ואני שואל האם זה נורמלי שיש לי כזה סף גירוי נמוך או שמשהו לא בסדר אצלי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכל בסדר. יש לאדם יצר חי וערני.

בזכותו יש פריון בעולם.

היצר הוא גופני לכן כל מראה גופני מעורר אותו.

כאן נכנס הניהול השכלי שבודק ומכוון נכון את היצר.

כשזאת בת הזוג אז טוב שיש יצר וחיות בזוגיות, כשזאת אישה זרה אז מתחזקים כדי לסלק את היצר.