צום יז בתמוז

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/07/24 18:16 יז בתמוז התשפד

שאלה

הרב אני לא יכול לצום היום לא ידעתי שיש צום ואכלתי בבוקר אחי התאום לא אכל וגילה לי שיש היום צום והפסקתי ישר לאכול אמא שלי סגרה היום סרט והיא רוצה לקנות לנו פופקורן ופיצה לא אכלתי והיא כעסה עליי ממש התחילו בבית צרחות מריבות אז פשוט אכלתי את הפנקייקים שהיא הכינה היא עשתה כל כך הרבה רק בשביל לצאת היום לסרט איתנו ולפנק אותנו חבל לי ששברתי צום עכשיו אני אוכל את הפנקייק הזה כי היא כועסת מה לעשות האם הייתי חייב לשבור את הצום ? ובנוסף היא ביטלה את כל השיעורים הפרטיים שלה שהיא מלמדת אני מרגיש ילד רע אבל מה לעשות האם לשבור צום היה מעשה נכון לא הייתה לי ממש ברירה היא ממש ממש ממש כעסה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אתה מצוי במציאות מוזרה וקשה של קרע בינך לבין אמך על רקע הצום. התורה וההלכה נועדו למציאות בריאה כאשר גם ההורים וגם הילדים, מגויסים יחד לקיום ההלכה. לכן קשה לקבוע קביעות ברורות למציאות הקשה והמביכה שאתה מתאר כאן.

ראוי לכבד ולהעריך מאוד את הרגישות שיש לך כלפי אמך. אתה מקפיד על מצווה חשובה של "כיבוד הורים" לא לפגוע באמא שלך.

אם הבנתי נכון את התיאור שלך, יש לך אח תאום שכן צם? מדוע עליו לא כועסים? אולי צריך ללמוד ממנו כיצד לנהוג נכון?

במקום להתייסר על מה שהיה תביט קדימה כדי לדעת איך לא להגיע שוב למצב כזה.

נראה לי שאם היית מודיע לאמך מראש, כבר בסוף שבוע שעבר, שהיום צום, היא לא היתה מתכננת תכניות ליום הזה וכך לא היו מתעוררים הקשיים שאתה מתאר.

חשוב מאוד לתאם עם ההורים את כל מה שהחיים הדתיים מחייבים אותך. ככה אתה מכבד אותם והם מכבדים אותך.