אבלות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/07/24 12:14 טז בתמוז התשפד

שאלה

אימי נפטרה השבת והיא בת 100 שנה, אני מושתל כליה וצריך להשמר עד מאוד מהדבקות במחלות.

לכן אני מתפלל ביחידות בבית.

האם ניתן למנות שליח מצווה שיאמר קדיש במקומי?

יש לציין שיש לי אח המתפלל דרך קבע בבית הכנסת וגם גיס מבוגר שהם יאמרו את הקדיש.

אבי ז"ל הייה אומר שבארץ הולדתו מרוקו, כל מי שהלך בגיל 100 לעולמו, היו מלווים אותו בשופרות וזמירות כאות לכך שזכה לאריכות ימים.

האם מותר להודות לאלוהים שזיכה אותה לחיים ארוכים.

בתודה

תשובה

שלום וברכה

המקום ינחמכם, ותראו טוב בחייכם.

נקודת המוצא היא כמובן איסור מוחלט לסכן את עצמך.

ועל כן, בוודאי שניתן למנות שליח מצווה, ואם יש לך אח שאומר קדיש - על אחת כמה וכמה.

וראוי מאוד להודות לריבונו של עולם על אריכות הימים שלה, ועל כך שראתה צאצאים ששמחו את ליבה בחייה.

כל טוב