הלכות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/24 18:24 יב בתמוז התשפד

שאלה

שלום לכם, רציתי לשאול כמה שאלות לגבי ההלכות ועוד שאלה בשביל מישהי שאני מכיר…

1) זה בסדר לצחצח שיניים בשבת?

2) זה בסדר לברך ברכות שונות (כמו ״שהכל נהיה בדברו״, ״בורא מיני מזונות״ וברכות בסגנון הזה) הזה תוך כדי הליכה? נגיד שאני מוזג לעצמי כוס מים או אוכל משהו, ותוך כדי שאני מברך אני זז ולא עומד במקום… אולי כי ממש לחוץ וממהר… זה בסדר? או שצריך לעמוד במקום?

3) במידה ובירכתי ״שהכל נהיה בדברו״ על השתייה, כמה זמן צריך לעבור עד הברכה הבאה? ואם אני נניח מברך שהכל נהיה בדברו ועובר מחדר אחד לאחר, אני חייב לברך כל פעם מחדש וגם ״בורא מיני נפשות״ מחדש? כם אם נניח עברו כמה דקות?

4) יש מישהי שאני מכיר שאביה ז״ל נהרג בתאונת דרכים לפני כמה חודשים… אני ממש משתתף בצערה, שאלתי אותה איך היא והיא כמובן אמרה שקשה, אבל שאלה אותי שאלה - האם זה בסדר בימי חול לעלות לקבר של אביה או עדיף בימי שישי - שבת?

סליחה על החפירות ותודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. יש מקילים, אבל עדיף שיהיה משחה נוזלית ובתנאי שאין יציאת דם מהחיך.

ב. לכתחילה כתוב שכל הברכות צריכות להיות ביראת שמים ולא בהליכה.

ג. כל זמן שאתה לא מרגיש את הרוויה הקודמת.

ד. יש מקילים כל זמן שזה תחת קורת גג אחת. וספק ברכות להקל.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ