תפילה וברכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/24 15:17 טו באב התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

שמעתי בהרצאה שאנחנו צריכים לבקש מהבורא שיתפלל עלינו. שאלתי אליך כבוד הרב: אנחנו מתפללים לבורא מתוך החסרון שבנו, איך אני יכולה להבין את המשמעות הבקשה של תפילה מהבורא שהרי אין בו חסרון כלל וגם, למי הוא מתפלל?

שאלתה נוספת, אשמח לקבל הסבר לבקשת הבורא מישמעאל "ברכני"

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

האם אני רשאי להציע להיום הרבה יותר פשוט ?

יש לנו נוסחי תפילה, למן כמה וכמה תפילות המופיעות בתנ״ך, ועד לאחרון הסידורים.

לא מוזכר באף אחת מהתפילות האלה מושג כמו להתפלל על הקב״ה שיתפלל עלינו.

אמנם, בש״ס מופיע הביטוי ״מניין שהקב״ה מתפלל ?״, אולם אין לזה קשר לבקשות שלנו.

לכן, אני מציע להתפלל לריבונו של עולם בדרך הפשוטה והברורה, ולא להיכנס לתחומים שבהם אנחנו מתפללים על הקב״ה שיתפלל עלינו.

״בקשת״ הקב״ה מרבי ישמעאל כי יברך אותו, היא ביטוי אליגורי לכך, שמלמד אותנו כי מצד ריבונו של עולם ישנה אהבה גדולה לאומה הישראלית ובקשת גאולה, ומעתה הדברים תלויים בנו.

כל טוב ותפילה נענית