לשון הרע במקום העבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/07/24 09:16 י בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבודו...

יש מישהו במקום עבודתי, הוא בצוות שלי, ש"מלכלך" עליי וממציא דברים לא נכונים. עושה לי הרבה לשון הרע ומדבר עליי ומרכל עליי עם לא מעט אנשים...אנחנו חברה גדולה אז יש הרבה קולגות בעבודה סביבי.

מה עליי לעשות?

חשבתי לדבר עם המנהל הישיר שלי , אולי נצליח למצוא פתרון...

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל ומקווה כי המצוקה הזו תפנה את מקומה לאווירה טובה יותר ומרוממת יותר.

איסור לשון הרע אינו סותר את הרשות שיש בידינו להגן על עצמנו מפני עוול שנעשה לנו.

ולכן מותר להתמודד עימו.

הדבר הטוב ביותר הוא כמובן לדבר עם אותו אדם, לשמוע ממנו את שיש לו לומר, ולהגיע לשלום וקירבה איתו וכדו'.

אולם אם זה לא אפשרי - בוודאי שמותר לדבר עם המנהל הישיר, אך לעשות זאת לאור הכללים: לדבר על עובדות בלבד (גם התחושות שלך הן עובדות, אבל חשוב לומר שהן תחושות), לרצות למצוא פיתרון וכדו'.

כל טוב