הנחת תפילין אחרי חצות היום

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 15/07/24 16:58 ט בתמוז התשפד

שאלה

אם התעוררתי אחרי חצות היום אז הבנתי שאני צריך להניח תפילין לקרוא 2 פרשיות ואז להתפלל מנחה ואז לחכות כמה שניות ולעשות שוב עמידה כתשלומין. השאלה שלי היא 1. אם מה שאמרתי פה נכון 2. מה לגבי קריאת שמע? אסור לקרוא ברכות קריאת שמע אחרי חצות היום אבל צריך לקרוא את 4 הפרשיות עם התפילין.... מאוד התבלבלתי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. העיקרון נכון, אבל ראוי גם להגיד ברכות השחר וברכות התורה למרות שזה אחר חצות.

2. אין לקרוא ק"ש אבל אפשר לקרוא את הפרשיות כקורא בתורה ואין לכך שכר של קריאת שמע.

3. קוראים גם את פרשיות עם התפילין אבל זה לא עולה כקריאת שמע (בשכבך ובקומך).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ