לימודי משפטים בשבת לצורך בחינות לשכת עורכי הדין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/24 08:45 יב בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחור מתחזק שהתחיל לשמור שבת לפני שנתיים.

בעזרת השם בחודש ספטמבר הקרוב אני אגש למבחני לשכת עורכי הדין ע''מ לקבל את רישיון להיות עורך דין.

עקב אילוצים לצערי אני בפיגור ענק בחומר הלימודים (הקורס עצמו הוא 3 חודשים עמוסים שצריך ללמוד לפחות 10 שעות ביום לפי הלוז של הקורס ולי יהיה אפשרות ללמוד רק חודשיים)

לכן אני שוקל ללמוד מהספרי הלימוד בשבת (לקרוא אותם בלבד ע''מ לצמצם את הפער ולהשיג ידע משפטי חשוב)

אשמח לדעת אם ניתן להקל בכך או לא.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מותר ללמוד חומר עיוני ולהתכונן למבחן בשבת.

כאשר אתה לומד את החומר במשפטים תכוון את ליבך לדעת את החומר ולא רק להתכונן למבחן.

תשמור על הקדושה של השבת בתפילות, סעודות ולימוד תורה - רק חלק מהזמן תקדיש ללימודים הללו.

תכוון עצמך שהקריירה המשפטית שלך תוסיף ברכה לעולם ולא תהיה משועבדת להשגת כבוד וכסף (כמו שקורה לצערנו אצל משפטנים)