יחוד לזמן קצר על דעת לפתוח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/07/24 11:10 ב בתמוז התשפד

שאלה

בבדיקה פנימית אצל רופאה היא נועלת את הדלת משום צניעות, האם מותר לי להסביר לה שהדבר אסור לי משום יחוד ולבקש שתפתח את המנעול, או שאני חייב לפתוח מידית את המנעול ואחר כך להסביר מדוע פתחתי, היות ויחוד אסור אפילו לזמן קצר עד שאני יסביר.

תשובה

שלום

אתה צודק שלמרות שאיסור ייחוד הוא רק מזמן מסוים ומעלה (2, 3, או 5 דקות לשיטות השונות), כאשר הייחוד יכול להתקיים ליותר מכך האיסור מתחיל מיד.

אבל נראה לי שאין הבדל משמעותי בין לקום ולפתוח לבין להסביר במשפט ומיד היא או אתה תפתחו (אפשר גם לקום ולפתוח ותוך כדי להסביר).

יישר כח וכל טוב