ביטול תרומה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 23/07/24 04:10 יז בתמוז התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול, בבקשה, פניתי לישיבה מסוימת במטרת לתת תרומה בהוראת קבע למשך שנה כדי שתעשה מספר פעולות לעילוי נשמת אבי.

אני לא מכירה את הישיבה והגעתי אליה דרך האינטרנט.

אמרתי שכל חודש אתן לישיבה סכום על סך 350 שח. ואמי תיתן עוד 100 שח.

חשבתי על כך ואמרתי לעצמי שהסכום שנתתי הוא גבוה שכן מדובר בישיבה שאני לא מכירה.

כעבור מספר ימים כשהתשלום הראשון כבר ירד.. התחרטתי והעדפתי לנתב את שאר הסכום להסכם זבולון ויישכר עם אברך. והשאלה היא: האם מותר לי לבטל ולנתב את הסכום למקור אחר? האם נהגתי כראוי, בהנחה שבטרם העסקה אמרתי בלי נדר?

תשובה

תנוחם מן השמים ,

צדקה היא כמו נדר ואפילו חמורה מכך.

בצדקה גם אמירתך (ואולי גם מחשבתך) מחייבת אותך.

בסוף השנה תעביר את התרומה למקום אחר. מה שאמרת / חשבת תעשה. ביטולה חלילה יהיה עליך חטא ויחושב על אביך ז"ל, כיון שאם בנו חטא - זה מזיק לנשמתו.

בעתיד תחשוב היטב לפני לפנות דרך האינטרנט ולתרום למקום לא מוכר לך.

עדיף שתהיה מחובר לאדם שידריך אותך בתחום זה

מהשמים תנוחם

דוד לוי