הר כגיגית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/24 10:03 כ בסיון התשפד

שאלה

שלום רב. אני אוטוטו בן 50, ולצערי עדיין אני חש שהיהדות, המצוות, והקב"ה, כפויים עליי כגיגית.

נכון, יש לי בחירה חופשית, אך אני מונע מהפחד מהעונש ולא מאהבה.

מגיל צעיר מאוד חונכתי שאלוהים הוא "כספומט".. מה שמסתבר שלא נכון...

אני לא מאשים אף אחד, רק רוצה לדעת כיצד ניתן להשתחרר מהפחד, ולעשות את הבחירה שלי בלבד, ללא כל חשש.

ואיך אני יכול להשתחרר מהתפיסה שמה שקורה לי בחיים זו לא תוצאה ישירה של מעשיי, אלא כי כך רצה ה'.?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

האם אני רשאי להציע לך הצעה.

מה יתחולל אם תחליט לא להשתחרר מזה.

תשאיר את זה על מקומו.

ללא קשר לשאלה האידיאולוגית.

טוב לאדם לא להילחם נגד עצמו.

אבל גם לקבל את הדברים רק כפי שהם.

אלא, במקביל, להוסיף עוד נדבכים של מוטיביציה ומסירות לעבודת ה׳.

למצוא את החיבורים שבין דברים שנוגעים בך ובין העשייה הדתית.

למצוא את מה שמוציא ממך את הדברים הטובים - שמיטיבים איתך.

באותה דרך,

לא להילחם בתחושתך שמה שקורה בעולם הוא בגלל רצון ה׳.

אלא גם כאן להוסיף:

להוסיף.

שהדרך שאותה לימד אותנו הקב״ה בתורתו היא שלמעשינו יש משמעות.

והרבה מאוד תלוי בנו. ובמעשינו.

ועל כן קודם כל לפעול בכוחותינו שלנו.

כפי שאמר יואב שר צבא דוד:

״חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוהינו, וה׳ יעשה הטוב בעיניו״.

כל טוב