שאלה על ציצית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/06/24 10:29 כ בסיון התשפד

שאלה

שלום הרב,

אני לומד בישיבת הסדר ולובש עכשיו ציצית ותמיד לבשתי ציצית.

אבל אני רוצה לעשות מה שבאמת נכון, ואולי לשים ציצית זה לא נכון.

הרי החיוב הוא שאם יש בגד שלובשים שעונה על קריטריונים מסויימים - אז צריך לשים בו חוטי ציצית (ואם לא - לא).

אז למה לשים בכוונה? הרי כתוב במפורש בתורה "בל תוסיף" ואולי זה גם ברכה לבטלה.

אז אומרים שזה עושה שמירה. אבל אז זה נשמע לי כמו סגולה או איזשהי עבודה זרה, שכביכול אני מכריח

את השם לשמור עלי, ובלי זה הוא פחות שומר עלי - כל זה נשמע לי לא טוב.

ויש עוד טענה של למה לא להוסיף עוד מצווה תמידית? אבל לפי זה יש עוד עשרות מצוות תמידיות, אז אולי

אשים גם טבעת שכתוב עליה למחות את זכר עמלק, אני יכול פעמיים ביום לאכול חצי חתיכת לחם כדי לברך

ברכת המזון ועם יצירתיות אפשר לחשוב על עוד עשרות או מאות דוגמאות.

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה החשובה, בעיקר בשבוע שבו אנו קוראים על מצוות ציצית בפרשת השבוע.

אתה צודק מאוד שלכתחילה היה ראוי ללבוש בגדים עם ציצית אינטגרלית.

ויש מעטים שעושים זאת.

אבל, כאשר יש שתי אפשרויות - או להתנתק לגמרי ממצוות ציצית כי בגדינו אינם מתאימים לה, או ללבוש בגד מיוחד לצורך מצוות ציצית - אנו מחייבים את עצמנו בציצית. כי זו הדרך הטובה יותר.

זו אינה סגולה. זו אינה עבודה זרה. זה רצון לזכות בקיום מצווה חשובה זו.

אמנם, אין עקיבות בעניין זה. אני מניח שלא קנית עשרה כבשים כדי לקיים מצוות מעשר בהמה, או אתון כדי לקיים מצוות פטר חמור.

עולה אפוא שיש תחומים שבהם אנו שואפים לקיים את המצוות שאנו פטורים מהן, ויש מצוות שאנו מבינים שזה באמת לא שייך.

ומעבר לכך, באמת הגיוני מאוד שנרצה להיות עם ציצית ולא להחמיץ אותה.

כל טוב