לא בטוח אם הפרתי שבועה (אוננות)

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/24 06:56 טו בסיון התשפד

שאלה

שלום לרב.

עשיתי שבועה שאני לא נכנס לפורנו ומאונן במשך חודש.

שאלה קצת מצחיקה אולי. סליחה על המילים הלא הולמות אם ככה זה נשמע.

עשיתי את השבועה ב 22 למאי. אני חושב שבלבי כשעשיתי את השבועה אמרתי לעצמי שחודש מבחינתי זה 4 שבועות.

עברו 4 שבועות והגעתי ל 19 ליוני . ב 21 ליוני אני עשיתי את מה שעשיתי.

התהייה שלי האם הייתי צריך לחכות ל 22 ליוני?

שזה בעצם יוצא 4 שבועות ושלושה ימים.

אני מבין שבתור מעשה, המעשה הוא לא ראוי ולא הולם, וכניראה גם אסור (אני בחור חילוני, מאמין, מתחיל להתחזק יותר מבחינת שמירה על חגים ).

אבל אני שואל בגלל השבועה שאני חושש שאולי הפרתי אותה.

אינני זוכר במדויק אם אמרתי לעצמי בלבי שאחכה חודש שהוא בעצם 4 שבועות או חודש מלא כפי שמצוין בלוח שנה הלועזי 22 למאי עד 22 ליוני.

בנוסף בשבועה אמרתי לעצמי שאם הפר אותה, לא אצליח להחלים מהמצב הנפשי שבו אני נמצא.

כבר הפרתי שבועות בחיי, לא רק בנושא זה, בעוד דברים. (לא הפרתי הרבה, אבל כן היה).

כן רוצה לעמוד בשבועות שאני עושה אם אני עושה.

כפי שרשמתי אני לא זוכר אם אמרתי לעצמי שחודש מבחינתי הוא 4 שבועות או חודש על פי הלוח שנה. גם בגלל מה שאמרתי שלא אחלים וכו, אז זה גורם לי קצת לחשוש.

אני מבין שהמעשה הוא מעשה לא ראוי, ואני רוצה להפסיק אותו בעתיד. אבל השאלה שלי יותר היא לגבי השבועה.

אשמח לשמוע את דעת הרב לגבי הנושא.

האם יש משהו שאני יכול לעשות? האם ברמה מסוימת כן עמדתי בשבועה?

תודה על זמנך.

תשובה

שלום

ה 22 במאי יצא בי"ד באייר. חודש לאחר מכן זה י"ד בסיון, ובתאריך הלועזי - 20 ביוני. כך שמבחינת ההלכה אכן עבר חודש (גם מבחינה לשונית, חודש זה מלשון חידוש, שהירח מתחדש, ולחודש על פי הספירה הנוצרית אין שום קשר לחידוש הירח).

כך שמבחינת השבועה לא עברת.

הרצון שלך להשתחרר מהיצר ומהנפילות הללו הוא נפלא, אבל אני חושב שהשימוש בשבועה איננו נכון, מכיון שמדובר ביצר חזק מאוד, והנפילה יכולה לקרות, וממילא אתה מביא את עצמך למצב שבו אולי תעבור לא רק בנפילת היצר, אלא גם על השבועה.

אם כבר אתה רוצה לעשות חיזוקים מעין אלו, יותר נכון לקבל על עצמך (בנדר, ואם אתה חושש שלא תעמוד בו, אז בלי נדר) שאם תיפול, תיתן לצדקה סכום מסוים (משהו שאתה יכול לעמוד בו, אבל עדיין שיהיה קצת קשה להוציא).

לגבי עצם ההתמודדות, מציע לשקול לקבל סיוע מגורם מקצועי בתחום הרגשי כדי לברר לעומק את הצורך הזה שיש לך, ולקבל כיוונים לחיזוק ולהתמודדות.

אולי בתור התחלה תנסה דרך האתרים של ארגונים כמו 'חזקים ברשת', 'עבודה בעיניים', GYE וכיוצא באלו, יש להם הרבה חומרים טובים בעניין, וגם אנשי מקצוע לסיוע.

בהצלחה רבה אח יקר