לפי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/06/24 05:07 יג בסיון התשפד

שאלה

לפי ספר איוב זאת אומרת שהשטן צודק כמו שהוא אמר בספר איוב לאלוהים לא אכפת בנוגע לסבל כמו שאיוב סבל אבל אלוהים לא הרגיש את זה אלוהים לא מבין את הסבל של בני האדם כי הוא לא חווה את זה בעצמו

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עניינו של ספר איוב, ללמדנו שהסבל אינו בהכרח עונש, גם לא אדישות וניכור.

לסבל יש תפקיד. האדם הסובל צריך לשאול את עצמו: "מה אלהים רוצה ממני? כיצד אני יכול לצמוח מתוך הסבל?"

מי שנגש בצורה כזאת אל הסבל הופך את הסבל והייסורים לכוחות של בניה וצמיחה שבסופו של דבר משפיעים עליו לטובה.