איך אני יכול לדעת אם אני מתאים לישיבת הכותל, בהתחשב בכך שאני מתקשה בלימוד מסכת ברכות לבד ולא בטוח איך להתחיל ללמוד גמרא?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/06/24 17:41 יד בסיון התשפד

שאלה

אני החלטתי שאני רוצה לקחת צעד קדימה וללמוד מסכת ברכות לבד וזה קצת מקשה עליי אני השנה מסיים יב ואני ממש רוצה ללכת לישיבה אני לא יודע כל כך לאיזה ישיבה אני מתאים אני צריך הכוונה אני לא יודע ללמוד גמרא בכללי אני לא יודע מאיפה להתחיל שמביאים לי תספר עצמו נגיד אני חשבתי ללכת לשבוש ב ישיבת הכותל​ שאני ממש התחברתי אליה דרך האתר השאלה אם אני לא יסתבך שם האם אתה חושב שאני יתאים לישיבה כזאת ? כי אני ממש רוצה ללמוד בישיבה ולהצליח

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשריך שאתה רוצה ללמוד תורה.

מובטחנו שמי שרוצה ומתפלל לקב"ה שיעזור לו בחכמה בינה ודעת הקב"ה ישמע תפילתו ויעזור לו. על כן המשך בתפילה לקב"ה שיעזור לך ללמוד תורה. כמו כן כדאי ללכת למספר ישיבות ולראות להיכן אתה נוטה והיכן יוכלו לעזור לך יותר בלימוד תורה. אני בטוח שגם ישיבת הכותל יכולה לעזור לך, אבל בודאי יש עוד ישיבות שמתאימות לך. על כן תנסה במספר מקומות ואי"ה תצליח. אל תפחד מהדרך שאתה הולך בה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ