כבוד נשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/06/24 18:34 יד בסיון התשפד

שאלה

היי שלום

יש לי שאלה לגבי הנושא כבוד נשים האם התורה מכבדת נשים ,אישה חייבת לשכב עם בעלה גם אם היא לא רוצה כרגע,ואם אישה שהגיעה לגיל 50 60 שכבר זהו.. היא מחויבת זה לא נקרא אונס,אני מאוד אוהב את התורה אבל יש כאלה שאומרים אישה חייבת למה חייבת ,בסדר אישה צריכה לטפל לבשל בבית אבל למה חייבת להוריד תראש שלה לגבר ברמה של לא להביע דעה ,זה ,אני לא חושבת שהתורה מחיבת אישה לעשות דברים מנגד לרצונה ..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרמב"ם מגדיר את היחסים בין האיש והאשה וז"ל:

רמב"ם הלכות אישות פרק טו הלכה יט - כ

הלכה יט

וכן צוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יתר מגופו ואוהבה כגופו, ואם יש לו ממון מרבה בטובתה כפי הממון, ולא יטיל עליה אימה יתירה ויהיה דיבורו עמה נ בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז.

הלכה כ

וכן צוו חכמים על האשה שתהיה מכבדת את בעלה ביותר מדאי ויהיה לו עליה מורא ותעשה כל מעשיה ס על פיו ויהיה בעיניה כמו שר או מלך מהלכת בתאות לבו ומרחקת כל שישנא, וזה הוא דרך בנות ישראל ובני ישראל הקדושים הטהורים בזיווגן, ובדרכים אלו יהיה ישובן נאה ומשובח.

אנו רואים שהרמב"ם פתח באיש שצריך לכבד את אשתו יותר מגופו ואוהבה אהבה גדולה, וכן האשה מצווה לכבד את בעלה אהבה גדולה, וכשיש אהבה גדולה כל הדברים הקטנים לא מופיעים כלל. כך שהעיקר הוא אהבה שבין בני הזוג.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ