הפניה לקישור בתשובה ישנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/24 04:18 ח בסיון התשפד

שאלה

לגבי נזם ועגיל לנשים, הרב הפנה בעבר לקישור באתר מורשת ולאתר ערוץ שבע. הבעיה היא שהקישור לא קיים. האם יש מקום בכל זאת לראות את הדברים?

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A0%D7%96%D7%9D-%D7%91%D7%90%D7%A3-23/

כאן הרב מפנה לסיפור על הרב ליכטנשטיין. וגם כאן הקישור לא קיים, האם יש אפשרות כנ"ל?

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%A2%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%94/

תשובה

שלום וברכה

לצערי, אתר "מורשת" כנראה הפסיק לתפקד. יש לי קובץ של חלק מהתשובות.

" שלום וברכה זו שאלה שאינה הלכתית אך אינה מנותקת מההלכה. מבחינה הלכתית טהורה - הדבר לא אסור. ברם ישנן הלכות כלליות לגבי צניעות חוסר משיכת תשומת לב מיוחדת הימנעות מתרבות מובהקת שהיא זרה וכדו'. לא ניתן בדיוק להגדיר את הנזם כעבירה אולם נראה לי כי הדבר גבולי. לגבי מה זה אומר על מעמדה הדתי: הדבר כמובן תלוי בה בלבד. אם הדבר נובע מהעובדה שהיא פשוט חושבת שזה יפה - זה לא אומר כלום על מעמדה הדתי ואין איסור לאדם דתי מאוד לרצות לעשות דברים יפים. אם הדבר נובע ממקורות בעייתיים מבחינה דתית - הדבר אומר מבחינתה על מקור הרצון שלה ללכת עם נזם. המתבונן מבחוץ לא יכול לדעת הרבה ולכן טוב לו לאדם להיות פחות שיפוטי על אחרים ויותר שיפוטי על עצמו. כל טוב "

יכול להיות שהמציאות השתנתה מאז, ונזם הפך להיות דבר מה כמו עגילים.

אני לא מוצא את הסיפור.

כל טוב