מתי להגיד שאהי עושה מצווה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/06/24 17:55 ז בסיון התשפד

שאלה

שלום רב, אני יודע שאם עושים מצווה ומספרים לאנשים בלי סיבה מקבלים שכר מהמלאכים שזה פחות טוב ואם עושים מצווה בסתר שאף אחד לא יודע מקבלים שכר מהקב"ה זה נכון?

אבל האם כשבן אדם סתם שואל אותי אתה שומר שבת(ואותו דבר כל המצוות) והוא שואל בלי סיבה מיוחדת האם להגיד לו שלא?

או שזה בסדר להגיד לו שכן ואקבל שכר מהקב"ה כי הוא שאל רק כדי לדעת אם אני דתי מספיק בשביל לשמור שבת?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הכוונה של הדברים היא שלא להתפאר בקיום המצוות - לא להפוך את האמונה שלך כבסיס להתנשאות.

ברור שאם שואלים אותך ואתה משיב בכנות ובענווה אין בכך כל דופי.

כשיהודים נוכחים שיהודים אחרים שומרים מצוות בענווה וביושר, יש בכך אפילו קידוש ד'.