עונש מלקות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/24 04:25 ח בסיון התשפד

שאלה

שלום וברכה, ברשותך יש לי כמה שאלות.

א. בעבר הסנהדרין היו מענישים את החייב מלקות, אבל היום אין סנהדרין. אז שאלתי היא מה העונש כיום של החייב מלקות?

ב. ענו לי פה באתר שעד גיל 20 לא חייבים בעונש כרת, הדין ככה הוא גם לגבי עונש מיתה?

תשובה

שלום וברכה

מאז חורבן הסנהדרין, אין בכלל מערכת עונשים שמטילים על מי שלא שומר את ההלכה.

על כן, גם אין "תחליף" מעשי לעונש מלקות.

הדבר כמובן אינו פוטר מלקיים את המצוות, ולעשות אותן מצד עצמו.

שאלת עונש כרת לפני גיל עשרים נתונה במחלוקת בין הפוסקים. אולם מדובר בבית דין של מעלה. בבית דין של מטה דין האדם הוא מגיל 13.

כל טוב