מקרה שקרה עם ספירת בעומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/06/24 17:52 ז בסיון התשפד

שאלה

מצורף סרטון מתוך תכנית טלוויזיה

" type="video/youtube" />

ברגע האמת פסקו באולפן מה שפסקו. אבל מה הדין במקרה זה? נהגו כשורה או שהיו צריכים לנהוג אחרת.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

המגיש אמר: הלילה ארבעים ותשעה.

מצטט מתוך פניני הלכה: "אם כבר הגיעו בספירה לחשבון המורכב מימים ושבועות, וענה לו את המספר של אותו יום, בדיעבד יוכל לברך אחר כך על ספירתו, שכיוון שלא ספר כדרך שרגילים, תוך הזכרת הימים והשבועות, גילה דעתו שאינו מתכוון לצאת בתשובתו ידי מצוות הספירה" (מ"ב תפט, כב).

הואיל והמגיש לא אמר כמה שבועות הוא יכול היה לברך ולספור.