איך מכפרים על גנבה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/06/24 04:48 ח בסיון התשפד

שאלה

כבוד הרב שלום , אני בעבר גנבתי הרבה כסף ודברים מהמשפחה מבחוץ מחנויות , אני מתבייש בזה היום , אף פעם לא עשיתי את זה בלב שלם

נקלעתי לסיטואציית האלה הייתי בסביבות חברים שדירדרו אותי לזה וזה נדבק לי ככה תקופה

ברוך השם עכשיו אני מנסה להתחזק ועשיתי

התיקון הכללי , והכל ואני מביע חרטה

רציתי לדעת רק איך אני מפצה על זה מול בורא עולם ? חטאתי

אני לא זוכר כמה לקחתי וכבר לא זוכר למי

מה אפשר לעשות במצב הזה?

איך אני מכפר על החטאים שלי ? האלה תודה

תשובה

שלום וברכה

את הצעד הראשון כבר עשית.

אתה רוצה לתקן ולשוב.

ואף הבעת חרטה, והתוודית מול ריבונו של עולם על החטא, וקבלת על עצמך שלא לשוב חס ושלום ולעשות כך יותר.

ההלכה אומרת כי אם אדם גזל ואינו יודע ממי גזל – ייקח את הסכום המשוער, ויעשה עימו צרכי רבים, כלומר: לעשות משהו למען הציבור עם כסף כזה.

לכן, נסה לשער על איזה סכומים מדובר, וככל יכולתך – תעשה דברים עם הכסף לטובת הציבור, ועל ידי כך תהיה חלק מתשובה מלאה.

כל טוב ויישר כוח גדול