עונש על קעקוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/06/24 16:21 ד בסיון התשפד

שאלה

שאלה ראשונה מה העונש על הקעקוע מי שעושה את הקעקוע ומי מקבל את הקעקוע הוא נותן את גופו לעשות עליו קעקוע ואם זה מלכות כמה תודה הרב

תשובה

שלום

אכן זהו איסור לאו שמדין תורה (אם היה לנו היום סנהדרין) יש עליו מלקות.

האיסור הוא גם על מי שעושה את הקעקוע וגם על מי שנותן שיעשו עליו.

כמו בכל עבירה אחרת, מי שעשה זאת צריך לעשות תשובה כדי שה' יסלח לו, וכמו שכתב הרמח"ל בספר מסילת ישרים: "שֶׁבִּהְיוֹת הַשָּׁב מַכִּיר אֶת חֶטְאוֹ וּמוֹדֶה בּוֹ וּמִתְבּוֹנֵן עַל רָעָתוֹ וְשָׁב וּמִתְחָרֵט עָלָיו חֲרָטָה גְּמוּרָה דְּמֵעִקָּרָא כַּחֲרָטַת הַנֶּדֶר מַמָּשׁ שֶׁהוּא מִתְנַחֵם לְגַמְרֵי וְהָיָה חָפֵץ וּמִשְׁתּוֹקֵק שֶׁמֵּעוֹלָם לֹא הָיָה נַעֲשֶׂה הַדָּבָר הַהוּא וּמִצְטַעֵר בְּלִבּוֹ צַעַר חָזָק עַל שֶׁכְּבָר נַעֲשָׂה הַדָּבָר וְעוֹזֵב אוֹתוֹ לְהַבָּא וּבוֹרֵחַ מִמֶּנּוּ, הִנֵּה עֲקִירַת הַדָּבָר מֵרְצוֹנוֹ, יֵחָשֵׁב לוֹ כַּעֲקִירַת הַנֶּדֶר וּמִתְכַּפֵּר לוֹ."

כל טוב

"