קיום יחסים לפני חתונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/06/24 10:48 ד בסיון התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב, תודה רבה מזמנך להרגיע את רוחי ולתת לי פיתרון לבעיה שלי,

תראה כבוד הרב אני הייתי ילד שגדל בבית עם הורים גרושים אבא צדיק יסוד עולם ואמא לעומת זאת פחות אבל כן שומרת תורה ומצוות, תמיד אני הייתי ״מסורתי״ ולא ידעתי באמת מה זה תורה, אך חשוב לציין תמיד הייתי מגיל קטן ילד צנוע וביישן, לא נוטה לדבר הרבה וחושב המון על השכל עד כדי מצב שלפעמים היו אוכלות אותי המחשבות על סיטואציה פשוטה אחת , תמיד שמרתי שבת חוץ מתקופה קצרה של שנה בערך בגיל (10) אם אני לא טועה לאט לאט התקרבתי לה׳ יתברך התחלתי להניח תפילין , להעביר על מידותיי בשלוש השנים האחרונות, תיקון עוון פגם הברית ,שחרית מנחה, ערבית, קיבול עיתים לתורה , מלא שיעורי תורה מפי רבנים וחכמים למיניהם. מילים אחרות התאהבתי בתורה והעברתי על מידותיי והשתנתי מאה שמונים מעלות ללא טיפת גוזמה!

אך יש משהו שמעכב אותי כבוד הרב מחילה מכבודך אך בגיל 15 עשיתי טעות איומה ונוראית עם בחורה בגילי, (לא קיימנו יחסי מין , מחילה מכבודך כבוד הרב שוב פעם וגם לא קרה יותר מדיי רק התנשקנו והיה קצת מגע)

ואני מאוד אבל מאוד מאוד מצטער על הטעות האיומה והנוראית הזאת אוי לי שציערתי את אבא שלי אני כותב את המכתב הזה בכאב לב גדול ובתקווה גדולה שיהיה לך פיתרון לתיקון מסויים שאוכל לעשות על עוון חמור שכזה. מודה לך מאוד כבוד הרב מראש אשמח לפיתרון.

תשובה

שלום אח יקר

אני חושב שאין לך צל של מושג לאיזו מעלה נפלאה זכית. איזה בעל תשובה יקר אתה. כמה הקב"ה שמח בך.

אתה מצטער על מה שקרה? מעולה. זו בדיוק התשובה.

אין שום חטא ועבירה שעומדים בפני התשובה, כמבואר בהלכות תשובה לרמב"ם (סוף פרק ג' וסוף פרק ד').

חלקי התשובה - חרטה גמורה ועמוקה, עזיבת החטא, קבלה לעתיד לא לשוב לחטא הזה ווידוי דברים לפני ה', וכדברי המסילת ישרים (פרק ד'): "שֶׁבִּהְיוֹת הַשָּׁב מַכִּיר אֶת חֶטְאוֹ וּמוֹדֶה בּוֹ וּמִתְבּוֹנֵן עַל רָעָתוֹ וְשָׁב וּמִתְחָרֵט עָלָיו חֲרָטָה גְּמוּרָה דְּמֵעִקָּרָא כַּחֲרָטַת הַנֶּדֶר מַמָּשׁ שֶׁהוּא מִתְנַחֵם לְגַמְרֵי וְהָיָה חָפֵץ וּמִשְׁתּוֹקֵק שֶׁמֵּעוֹלָם לֹא הָיָה נַעֲשֶׂה הַדָּבָר הַהוּא וּמִצְטַעֵר בְּלִבּוֹ צַעַר חָזָק עַל שֶׁכְּבָר נַעֲשָׂה הַדָּבָר וְעוֹזֵב אוֹתוֹ לְהַבָּא וּבוֹרֵחַ מִמֶּנּוּ, הִנֵּה עֲקִירַת הַדָּבָר מֵרְצוֹנוֹ, יֵחָשֵׁב לוֹ כַּעֲקִירַת הַנֶּדֶר וּמִתְכַּפֵּר לוֹ."

תשמח מאוד בצער הזה. כי הוא מעיד על מי אתה באמת, תשמח מאוד בהתקדמות הנפלאה שלך, ותמשיך להתקדם עוד ועוד בעבודת ה’ בשמחה.

כל טוב